Pentru circa 12 borcane de 800 g de compot de visine... Simplu şi gustos.
Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape:
1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă.
2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs.
După ce am efectuat aceste etape, vom pune apa cu zahărul la fiert, până când zahărul este topit iar apa clocoteşte. Cât timp apa fierbe, vom repartiza vişinele în borcane.
Siropul, adică apa fiartă cu zahăr, se toarnă în borcane. Se pune suficient de mult sirop cât să acopere bine fructele. Imediat punem capacele pe borcanele cu compot de visine, acoperim cu nişte prosoape groase şi lăsăm până când se răcesc.
Când s-au răcit, borcanele de compot de visine se transferă în cămară şi se servesc iarna.
Poftă bună!
1
Dacă nu sunteţi siguri că vor ţine peste iarnă, puteţi să puneţi borcanele cu compot de visine în apă fierbinte la cuptor, pentru 30 minute. Dar mie-mi ţin fără să mai fac acest procedeu.