Compot de vişine

de ionix in Sirop / Compot, 6 Iul 2011 | 7505 vizualizari

 

Pentru circa 12 borcane de 800 g de compot de visine... Simplu şi gustos.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de vişine 
  • 1 kg si 250 g zahăr
  • 6 l apă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de vişine:

Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape:

1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă.

2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs.

După ce am efectuat aceste etape, vom pune apa cu zahărul la fiert, până când zahărul este topit iar apa clocoteşte. Cât timp apa fierbe, vom repartiza vişinele în borcane. 

Siropul, adică apa fiartă cu zahăr, se toarnă în borcane. Se pune suficient de mult sirop cât să acopere bine fructele. Imediat punem capacele pe borcanele cu compot de visine, acoperim cu nişte prosoape groase şi lăsăm până când se răcesc. 

Când s-au răcit, borcanele de compot de visine se transferă în cămară şi se servesc iarna.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Dacă nu sunteţi siguri că vor ţine peste iarnă, puteţi să puneţi borcanele cu compot de visine în apă fierbinte la cuptor, pentru 30 minute. Dar mie-mi ţin fără să mai fac acest procedeu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune