Este preferatul meu. Intotdeauna il fac toamna si folosesc cat mai multe fructe. O paleta de arome.
De data aceasta am folosit prune, piersici, pere si nectarine. Am uitat sa cumpar struguri care dau o aroma deosebita.
Am curatat de coaja perele si piersicile. Am spalat bine fructele, apoi le-am taiat bucatele. In fiecare borcan am asezat straturi de fructe. Un strat de prune, unul de nectarine, unul de pere si unul de piersici.Am umplut borcanele cam trei sferturi cu fructe pentru ca ne place mai mult zeama.
Am amestecat bine apa cu zaharul si am turnat-o peste fructe in borcane. La un litru de apa folosesc 4-5 linguri de zahar.
Am infiletat bine capacele si am asezat borcanele intr-o oala pe care am umplut-o apoi cu apa. Punem oala la foc minim. Eu las compotul sa fiarba pana incepe zeama sa-si schimbe culoarea, apoi opresc focul si acopar cu un prosop mare borcanele cu oala cu tot. Las asa pana se racesc complet.
Ador acest compot, Este atat de aromat!