Compot de piersici

de adasev12 in Sirop / Compot, 15 Iul 2011 | 5180 vizualizari

 

nu stiu daca o sa stea sau nu acest compot, fiindca nu erau prea coapte piersicile, dar nu-i bai...ca poricum nu cred ca o sa reziste prea mult in camara...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • sare de lamaie
  • amestec de condimente aromate( nucsoara, cuisoare, scortisoara....)
  • apa, cam 1,5 l
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Apa se pune la fiert si se adauga piersicile intregi , spalate in prealabil. Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, se scot apoi sa se racoreasca, iar in apa se adauga zaharul si se lasa sa fiarba in continuare. Piersicile se taie in 4 si se scot samburii, se curata de eventualele impuritati, apoi se adauga  la siropul din oala si se lasa sa mai fiarba jumatate de ora ( eu le-am lasat atat pt ca nu erau coapte bine, si trebuia sa se patrunda ....).

La sfarsit am adaugat sare de lamaie ( care are si efect conservant) si condimentele...as fi vrut numai cateva cuisoare sa pun, dar nu aveam in casa decat acest amestec de arome. 

Piersicile nu le-am decojit,  nici nu as fi putut, pt ca nu se decojeau, dar nu se simte coaja la papat, ca am devorat deja un bol....

TIPS-URI

1

in retetele de compot sau gemuri, sucul de lamaie poate fi inlocuit cu sare de lamaie, care este cica mai eficace, fiindca actioneaza ca si conservant....

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de caise