Compot de pere cu sirop de menta

de Rocsi in Sirop / Compot, 15 Oct 2010 | 3796 vizualizari

 

Este foarte bun...am zis ca daca tot am primit niste pere,si erau putin cam tari sa fac un compot...cupa in care am pus este de la ionix...mi-a facut in vara cadou un set de cupe..multumesc ...

 

INGREDIENTE

  • 9-8 pere
  • 3-4 linguri zahar
  • 3 linguri sirop de menta
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere cu sirop de menta:

Perele le spalam si le curatam de coaja.

le taiem felii lunguiete.

intr-o oala asezam perele taiate apoi umplem cu apa(mie imi place mai zemos compotul).

punem pe foc la fiert.

dupa 10 min de fiert punem zaharul,zaharul vanilat si cateva bucatele de coaja de portocala.

mai lasam sa fiarba iar 10 min si turnam si siropul de menta.

mai lasam compotul pe foc cateva min, maxim10 min, si stingem aragazul.

scoatem bucatile de coaja de portocala.

lasati sa se racoreasca putin apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere cu sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

17.10.2010, 14:46

mersi corina
da ionela am folosit cupele de la tine..imi plac mult fantanita mi-a adus-o fratemiu cu nevasta de la Cacica...
multumesc martiac...vad k ti-au placut retetele mele si ma bucur mult de tot

kamy 1

17.10.2010, 19:50

bun rece rece....

Rocsi 1

18.10.2010, 11:20

e bun rece kamy..dar pe frigul asta e bun mai caldut

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune goldane