Coltunasi cu branza

de Adele in Dulciuri, 22 Oct 2015 | 3946 vizualizari

 

Fac cum fac si ma intorc undeva acolo unde eram copil ..asa ca am indraznit sa pregatesc specialitatea bunici mele :P Din zona Moldovei va aduc renumitii coltunasi cu branza :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina.
  • 150 ml apa calda.
  • sare.
  • Umplutura:
  • 100 gr telemea de vaca.
  • 100 gr branza scoapta de vaca.
  • 1 ou.
  • 80 gr de zahar.
  • 2 linguri pesmet(puteti folosi gris)
  • esenta de vanilie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu branza:

Pentru inceput se pregaeste un aluat potrivit din faina ,apa si sare .Dupa care se amesteca branza de vaci cu telemeaua ,ou si zahar,se adauga pesmetul si se potriveste de gust cu esenta de vanilie.

Se intinde o foaie subtire ,se taie in patrate potrivite se pune cate o lingura de umplutura si se formeaza coltunasi.Intre timp se pune pe foc o oala cu apa si putina sare.

Cand da apa in clocot se fierb coltunasi pentru 3-4 minute ,se scot se pun intr-un castron si se amesteca cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala