Colacei cu branza si visine

de lia maria in Prajituri, 19 Ian 2011 | 5427 vizualizari

 

Deliciosi la micul dejun cu un pahar de lapte, cacao sau un iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 100g margarina
  • 2 oua
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • Sare
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura:
  • 500g branza dulce
  • 1 ou                                     
  • 420ml compot de visine
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 1ou
  • Ornamente de ciocolata
  • Zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei cu branza si visine:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, eu l-am facut la masina de paine, am topit margarina si am batut putin oule inainte de a le adauga. Am pus laptele, putina sare, zaharul, margarina si ouale, dupa care am adaugat faina si drojdia deasupra. Am setat masina pt framantat si dospit si mi-am vazut de treaba.

Intre timp scoatem samburii de la visine, apoi le punem la stors intr-o sita, iar zeama o pastram intr-un bol. Batem oul si-l adaugam peste branza, punem si zaharul si vanilia si amestecam bine pana se formeaza o pasta in care la final adaugam si visinele  .

Cand aluatul este gata, il rasturnam pe masa de lucru, presarata cu putina faina si-l impartim in 8 parti egale. Intindem cu sucitorul si adaugam cate o lingura generoasa din pasta de branza. Rulam, rasucim si formam colaceii pe care-I punem in tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu faina.

Ungem colaceii cu ou si decoram la alegere. Eu am presarat peste ei, ornamente de ciocolata si putin zahar brun.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 45’. Dupa ce s-au copt, inca fierbinti, ii trecem prin zeama de compot, doar ii trecem sa se umezeasca putin si nu sa absoarba prea mult, apoi ii lasam pe gratar sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu fructe