Trebuia sa fac si ceva din peste , asa ca m-am dus la congelator , am scos o punga mare de cod file si ... m-am scos. Am gatit cel mai gustos cod negru cu mujdei si mamaliga
Reteta de cod negru cu mujdei si mamaliga se prepara rapid si cu un rezultat excelent. Hai sa povestim cum se face:
Am lasat pestele la decongelat, apoi l-am spalat, l-am uscat, l-am portionat, l-am condimentat si l-am lasat 20 de minute sa-si ia gust de la condiment. Intr-o tigaie teflon am pus uleiul la incins, am dat bucatile de peste prin faina si le-am prajit cate 5-7 minute pe fiecare parte.
Am facut si maioneza de usturoi (stiti voi cum ... usturoi pisat , amestecat cu sare si frecat cu uleiul , firisor subtireee).
Am trecut si la adevarata arta mamaliga, regina preparatului: intr-un tuci de la mama lui (executat de fratii caldarari) am pus apa si sare si neaparat ulei (capata un gust si-un aspect, ma-sa), pana la clocotire. Se adauga malaiul in ploaie si cu ajutorul telului se amesteca bine si se lasa la fiert, neaparat 20 de minute, dar nu mai mult de 25. Cand incepe sa se dezlipeasca de pe tuci, o putem rasturna pe platou. Nu v-am dat si cantitati ... fiecare face cat se mananca la masa respectiva, si ca sa nu va mint, chiar nu stiu ... dupa o vesnicie de ani, o fac pe de rost si functie de ce-i la masa: peste, friptura (potrivit de moale), la branza cu smantana sau burduf, moale .
Cod negru cu mujdei si mamaliga... un deliciu! Am zis!