Cod Bacalhau la cuptor

de cristeena20 in Peste, 6 Aug 2014 | 11789 vizualizari

 

Daca gasiti acest tip de peste nu ezitati sa il cumparati si sa gatiti una din delicioasele retete ce se pot face din el. Acest fel este unul din cele mai simple dar si nemaipomenit de bune.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod bacalhau sarat deja inmuiat
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 pahar ulei de masline
  • piper negru macinat
  • dafin
  • 6 cartofi medii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod Bacalhau la cuptor:

- Codul trebuie sa fie neaparat bacalhau, sarat si uscat. Luam tipul care creste mai mult si da bucati mai groase. Acestea sunt ideale preparate asa intregi. Deci codul sarat il tinem la inmuiat in apa rece pe care o schimbam des timp de cca 2 zile. Apoi e gata de a fi preparat. Pentru acest fel de mancare scurgem de apa si il stergem cu un servetel absorbant. Presaram cu piper proaspat macinat . Nu trebuie sa punem sare deoarece este deja sarat. 

- Cartofii ii curatam de coaja si ii fierbem in apa cu sare si o foaie de dafin, Ii fierbem doar pe jumatate. ii scurgem de apa si ii dam deoparte. 

- Intr-un vas de ceramica sau de sticla termorezistent asezam un strat de solzisori de ceapa  si rpesaram cu 1 foaie de dafin faramitata. Zdrobim 3-5 catei de usturoi cu lama cutitului , cu coaja cu tot si ii punem in tava. Asezam bucatile de cod in vas si turnam ulei de masline de buna calitate. Punem mai mult, deoarece acest peste se da bine cu uleiul de masline si cu usturoi. Deasupra mai taiem rondele , felii 2-3 catei de usturoi si dam la cuptorul incins la 200 grade. Dupa cca 30 minute aduagam in tava si cartofii , turnand peste ei din uleiul din tava. Mai lasam cca 20 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. 

- servim alaturi de vin rosu

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod Bacalhau la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de peste cu legume la tava