In Iordania, avand fructe proaspete tot timpul anului, exista o abundenta de retete de sucuri de fructe.
Cand mergi vara la "suk" , este o placere sa te opresti la chioscurile de sucuri de fructe , care impanzesc strazile.
Nimic nu este mai racoritos decat un pahar de suc de fructe proaspete .
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in bucati mai mici.
Morcovii ,bananele si kiwi se curate de coaja si se taie rondele.
Capsunile se curata de codite si se taie in jumatati.
Se pun in bleder cu semintele de rodie.
Se storc portocalele, grapefruitul si mandarinele si se strecoara ; se pun in blender cu restul fructelor si se mixeaza bine.
Se obtin din aceasta cantitate 3 litrii de suc de fructe natural.
Se serveste imediat sau se lasa la rece cateva ore.
Pentru cine prefera sucul de fructe mai dulce se adauga ½ pahar de zahar in bleder cand se mixeaza fructele.
Se orneaza dupa gust; eu le-am ornat cu frunze de menta verde si capsuni.
1
Susul de citrice se strecoara pentru a se indeparta semintele mici.