Coastele de porc se taie in bucati, se spala cu apa rece si se dau la oparit.
Eu le-am oparit circa 10 minute, pentru a iesi bine grasimea din ele.
Dupa aia se spala in apa calduta.
Curatam legumele si le spalam bine.
Intr-o tava asezam morcovii taiati rondele, ceapa julien si ardeiul gras taiat felii, , ca un pat de legume.
Peste legume, asezam coastele de porc iar printer coaste punem cartofi.
Cartofii ii taiem in 4 sau in 6, depinde cat de mari sunt.
Turnam apa si punem condimentele- sarea, piperul, cimbrul si foile de dafin.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor, care a fost in prealabil incins.
Lasam la foc mic circa o ora iar apoi taiem usturoiul rondele si punem vinul.
Punem folie de aluminiu la loc inca vreo 20 de minute iar apoi luam folia.
Lasam la foc mic pana se face.
Se servesc alaturi de niste muraturi bune, asa cum am eu :p…
Pofta buna!