Coada de salau cu cartofi dulci

de mihaelar63 in Salau, 7 Dec 2016 | 6227 vizualizari

 

 Am avut portionata o coada frumoasa de salau, cam de un kilogram. Ca si garnitura, am ales cartofi dulci. Este pentru prima data cand ii gatesc. Cartofii dulci sunt o surpriza placuta. Nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult. Ii asociam vizual cu dovleacul copt care din motive necunoscute, nu se potriveste cu digestia mea :d. Cartoful dulce este benefic pentru sanatate, contine o gramada de vitamina A. Cu efort minimum, am obtinut o masa gustoasa si sanatoasa. Pentru preparare, am folosit vasul grecesc gastra din ceramica smaltuita.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg salau [coada]
  • 1 kg cartof dulce
  • 6 catei usturoi
  • 3 ardei iuti
  • 3 linguri ulei masline
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita chimion pulbere
  • sare de Hymalaia
  • patrunjel verde tocat
  • ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coada de salau cu cartofi dulci:

  1. Spalati si curatati legumele.
  2. Spalati si sarati pestele.
  3. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute.
  4. Se stropeste salaul cu ulei de masline si se asaza in vasul de ceramica smaltuit.
  5. Cartoful dulce se feliaza si se amesteca intr-un vas cu sare, rozmarin tocat, praf de chimion, fulgi de chilli si ulei de masline.
  6. Distribuiti cartofii pe langa peste.
  7. Se pune capacul la vas si se da la cuptor 30 minute.
  8. Dupa acest timp, se scoate capacul si se mai pune vasul la cuptor inca 10 minute, pentru rumenire.
  9. Se serveste cu multa verdeata tocata, codite de ceapa si patrunjel verde.
  10. La servire, alaturati, pentru doritori, si lamaie.
  11.      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

!!!! Atentie !!!! Cartofii dulci au proprietati nutritive superioare, dar coaja lor trebuie indepartata cu minutiozitate. Coaja este foarte toxica !!!!!

2

Timpul de coacere poate scadea in functie de cuptorul folosit. Verificati daca pestele si cartoful este patruns.

3

Un pahar de vin alb demi-sec este foarte potrivit langa salau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coada de salau cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu dovlecei si busuioc