Am un prieten care este mare pasionat de gatit, iar asta este subiectul nostru preferat de discutii. Zilele trecute incerca sa-mi faca pofta de clatite cu cirese, dar mie mi s-a facut pofta de clatite...altfel. Am plecat la cumparaturi si am transformat clatitele in cina, preparand clatite umplute cu ficatei
Pentru clatite
Pentru umplutura
Pentru sos
Pentru decor
Am preparat un aluat de clatite din lapte, oua, faina si un praf de sare. Cantitatea de faina o pun in functie de lapte si de dimensiunea oualor. Cat timp s-a odihnit aluatul in frigider am calit intr-un ceaun ceapa, ciupercile taiate si ficateii, apoi am adaugat putina apa si am lasat totul sa se inabuse pana cand a fost gata. Am scos ficateii si dupa ce s-au racorit putin, i-am taiat feliute, apoi i-am adaugat la restul de compozitie si am adaugat marar tocat fin.
Pana s-a odihnit aceasta compozitie, am copt clatitele. Apoi am luat din compozitia de ficatei si am umplut clatitele pe care le-am impaturit in 4 si le-am asezat sub forma de solzisori intr-o forma de sticla unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Am presarat deasupra cascaval dat pe razatoare si am pus vasul la cuptor cateva minute. Intre timp am facut din cateva linguri de smantana, putin usturoi pisat si putin marar un sos din care am pus pe clatite in momentul servirii.
Este o reteta delicioasa de clatite aperitiv.
1
eu pun ulei in aluatul de clatite, pentru a nu mai pune in tigaia de copt