clatite pufoase reteta
Sunt pur si simplu delicioase !!! Sunt speciale prin faptul ca aluatul e facut pe baza de bere, pastrind gustul si aroma acesteia. Cu toate astea sunt usor de gatit. Mai ales barbatii ramin incintati - si bunisor, si bere :))))))))
Aluatul : In mod general se pregateste ca pentru cele mai obisnuite clatite. Initial se bat ouale cu berea si un praf de sare, treptat se adauga faina, pina se obtine un aluat de consitenta smintinii. Eu adaug tot timpul si circa o lingura de ulei, pentru a nu se lipi de tava, gustul nu se schimba. Mararul se taie marunt si se adauga in aluat.
Se coc clatitele. Din 500 ml bere se primesc circa 20 de clatite.
Clatitele: Cascavalul se da prin razatoare (eu prefer cu ochiuri mici), sunca se taie cubulete, ouale se fierb, se racoresc si se taie tot cubulete. Se umple clatitele, si se aseaza intr-o tava, unsa in prealabil cu unt. Se dau la cuptor pentru citeva minute, important sa fie topit cascavalul.
Pofta buna!!!!!!!!
PS: "Noi clatitele le-am incalzit la aragaz, asa ca pina al urma au iesit pufoase si crocante si ce e drept uitasem de ultima poza ! Dar va asigur - oricum au fost delicioase !!!!"