Clatite la cuptor cu carne si ciuperci

de Merisor in Mancaruri cu carne, 5 Oct 2013 | 43011 vizualizari

 

De cate ori pregatesc preparate din carne: friptura fie la cuptor sau gratar, snitele, chiftele sau carnati si mai raman pentru a doua, sau chiar a treia zi, ma intreb cum sa le mai combin sa prepar altceva decat o simpla tocanita sau musaca.
De data aceata am prestat niste clatite la cuptor, care au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

Pentru 8 clatite:

  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 1 varf lingurita sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • 300 gr faina
  • ulei pentru uns tigaia

Pentru umplutura:

  • 1kg carne(tocata)
  • 350 gr ciuperci din conserva
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel

Pentru gratinat:

  • 1 ou
  • 200 ml smantana
  • 1/2 legatura marar
  • sare

ulei pentru uns forma

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite la cuptor cu carne si ciuperci:

Pentru clatite: am frecat oul cu sare, am adaugat laptele rece, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am inceput sa prepar clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm, punand cate 1 polonic de aluat in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei. Am copt fiecare clatita cate 1 minut pe fiecare parte, la foc mai intens.

Pentru umplutura: am tocat preparatele din carne(2 carnati de casa, 3 snitele, 2 buc piept de pui preparat la gratar, 3 felii kaizer).

Ceapa am tocat-o solzisori si am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat ciupercile scurse si tocate. Am amestecat de cateva ori sa nu se lipeasca si am ridicat de pe foc, lasand la rece.

Dupa racire, am amestecat ciupercile si ceapa cu carnea tocata, am adaugat 1/2 legatura patrunjel verde tocat, un ou si un gogosar spalat, curatat si taiat cubulete si am omogenizat bine.

Condimente nu a fost cazul sa adaug, deoarece toate ingredientele din carne au fost condimentate in timpul prepararii anterioare.

Am cuplat cate doua clatite, astfel incat cu amandoua sa obtin lungimea formei termorezistente in care le-am preparat si am intins cate un sfert din compozitia de carne si ciuperci, la un capat al clatitelor, apoi le-am rulat si le-am asezat in forma  de copt, unsa cu putin ulei, una langa alta.

Pentru gratin: am batul oul cu putina sare, apoi am adaugat smantana si mararul tocat, am omogenizat si am turnat totul peste clatite.

Am dat vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade.

Au iesit delicioase!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si cascaval ras, deasupra, cu 5 minute inainte de stingerea cuptorului.

2

Se pot servi cu ketchup dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite la cuptor cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

- Andreea - 1

07.10.2013, 17:11

Arata atit de bine !!! Super

Teo 1

07.10.2013, 21:35

e o idee noua de a incerca un alt fel de mancare!

Sim0na 1

09.10.2013, 21:38

faina combinatia asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu carne