Cred că aveți cu toții o tigaie pe care o considerați perfectă; cea cu care vă place să lucrați, cea în care ați prepara orice dacă s-ar putea. Eu n-aș fi dat pentru nimic în lume cele două tigăi de clătite făcute de tata pe vremuri. Nici cea mai mediatizată tigaie din teflon sau material ceramic nu m-ar fi putut determina să le înlocuiesc și să cred că ar putea face față așteptărilor mele!
Asta până de curând, de când super Breville Panini Maker îmi face viața muuuuult mai ușoară în bucătărie. E atât de practic! E atât de curat!
Deci, ce spuneți de niște clătite aromate, brun-aurii, umplute cu un savuros unt de arahide și migdale crocante?
Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate.
Într-o cană gradată am măsurat laptele cald, am adăugat untul moale și oul. Am omogenizat totul nu un tel până când untul s-a topit.
Am turnat laptele peste ingredientele uscate și am încorporat totul obținând un aluat cremos de clătite.
Cam atât despre compoziție. Acum, să vă explic ce face defapt acest minunat Panini Maker Breville.
O dată conectat la sursa de curent, platanele acestuia se vor încălzi iar datorită indicatoarelor luminoase cu care este prevăzut știm exact când este momentul să rumenim cele mai delicioase clătite. Cel mai mult îmi place faptul că nu trebuie să întorc preparatele pentru a se rumeni pe ambele părți. Aparatul Panini Maker Breville își face singur treaba. Până la capăt! :)
Ah, să nu uit: puteți pregăti chiar și pancakes, acele clătite americale grosuțe și pufoase, datorită capacului rabatabil care se adaptează oricărei grosimi fie că e vorba de sandwich-uri, clătite clasice, omlete sau hamburgeri.
Eu am pus câte un polonic de aluat în aparat, apoi am închis capacul presând ușor. Aluatul, practic se întinde singur, obținând astfel niște clătite uniforme atât ca și grosime cât și ca formă.
De îndată ce s-au copt le-am umplut cu unt de arahide și migdale zdrobite. Îmi place să le servesc calde, pudrate cu zahăr dar alături de-o cană cu iaurt rece și cremos.
Poftă bună!
1
Zahărul vanilat îl puteți obține acasă folosind păstăile de vanilie din care ați scos miezul deja. Trebuie doar să le păstrați într-un borcan cu zahăr obișnuit iar acesta va împrumuta gustul și parfumul vaniliei în cel mai scurt timp.