O reteta usoara si foooarte gustoasa!
Incepem prin a face clatitele :
* Luam un castron de plastic, adaugam laptele, uleiul, ouale, faina, sarea si ii dam bice :) . Amestecam bine pana se omogenizeaza.
* Ungem tigaia cu putin ulei/unt si adaugam cantitatea necesara petru clatite. Am folosit doar 6 clatite pentru reteta mea , iar pe celelalte le-am facut desert :D .
* Dupa ce s-au facut clatitele, le acoperim si ne apucam de compozitie.
* Tocam pieptul de pui si ceapa, pe care le punem intr-un castron de clastic
* Adaugam ciupercile si ingredientele dupa care le amestecam.
* Intr-o alta tigaie (mai inalta) punem untul, il lasam sa se topeasca si adaugam compozitia.
* Le lasam pe foc in jur de 20-25min , timp in care amestecam de vreo 5-7 ori.
* Folosim un castron de ena pe care il udam un pic si presaram pesmet alb peste tot.
* Adaugam o clatita, un strat din compozitie , cascaval si apoi tot asa in cate straturi vreti. Dupa ce puneti si ultima clatita presarati cascaval.
* Preincalziti cuptorul la foc mare (cu vreo 10 minute inainte sa bagati la cuptor) si lasati 10-15min.
* Intre timp faceti sosul : taiati ardeiul iute, decojiti rosia .
* Impreuna cu ele puneti uleiul , sarea si apa.
* Amestecati continuu timp de 3-5min.
* Il puneti intr-un bol mic de plastic.
Si cam asta a fost tot.
Si daca iubitul meu, care sper sa-mi fie intr-un viitor nu prea indepartat sot, nu moare din cauza retetelor mele o sa mai postez si alta data :)))
Pofta buna, bucatarasilor!!
1
Atat sosul cat si reteta se pot consuma si calde si reci.