am fost in vizita la o prietena la tara, nu aveam stare asa ca am inceput sa fac niste clatite, socra prietenei mele a venit cu ideea sa le umplem cu nuca si zahar, au fost delicioase.
pt umplutura:
pt glazura:
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita .
Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru clatite) , cu ajutorul unui polonic turnam compozitia si rasucim tigaia pana se intinde pe toata suprafata.
Le coacem pe ambele parti pana devin aurii.
Pregatim umplutura:
Dam nucile prin masina de tocat sau le pisam cu ajutorul unui facalet, dupa care le amestecam cu zahar , zahar vanilat si scortisoara.
Umplem clatitele, iar pe deasupra punem glazura pe care am facut-o amestecand toate ingredientele intr-un ibric, il punem pe foc pana da cateva clocote si se topeste zaharul.