Clatite cu carne la cuptor

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2011 | 51237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 clatite preparate dupa reteta de baza sau dupa reteta preferata
  • 1/2 piept de pui mare
  • 200 g bacon
  • 1 cutie rosii in suc
  • 2 catei usturoi
  • piper
  • oregano
  • Pentru gratinare:
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 100 g cascaval
  • sare si piper
  • marar dezhidratat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu carne la cuptor:

Bacon-ul taiat fasiute se prajeste usor intr-o tigaie. Cand grasimea incepe sa se topeasca adaugam si pieptul de pui cubulete. Amestecam pana carnea incepe se se albeasca, moment in care adaugam rosiile taiate cubulete (cu tot cu suc) sau date prin blender. Adaugam sare doar daca este absolut necesar, piperam si presaram putin oregano. Lasam la fiert pana scade toata zeama, avand grija ca aproape de final sa adaugam usturoiul tocat marunt. Lasam la racit.

Ouale se bat bine cu putina sare si piper. Adaugam smantana si mararul dezhidratat. Omogenizam.

Clatitele le umplem cu carnea racita. Le pliem, impaturim sau rulam dupa dorinta, apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Turnam deasupra sosul cu smantana, presaram din belsug cu cascaval ras si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Mancarea se serveste calda presarata cu patrunjel verde tocat.

TIPS-URI

1

Cantitatile se pot mari in functie de vasul in care veti pregati mancarea si de cati pofticiosi aveti la masa

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui la cuptor