De data aceasta am ales sa fac o varianta mai usoara a clatitelor cu carne, dar la fel de delicioasa ca reteta cu clatitele rulate, date prin ou, pesmet si prajite.
Intr-un vas punem faina, ouale si incepem sa le amestecam cu mixerul, adaugand treptat laptele. Apoi adaugam apa minerala, sarea si amestecam bine.
Incingem bine tigaia, o luam de pe foc, punem o lingura de ulei, turnam un polonic din compozitie - pe care o intindem bine in toata tigaia -si asezam iar tigaia pe foc. Prajim clatitele pe amblele parti.
Cepele taiate marunt le calim in ulei pana capata o culoare aurie; adaugam carnea si o lasam la foc mic pana incepe sa se rumeneasca. In acest moment adaugam ciupercile, condimentele si pasta de rosii. Amestecam bine si le mai lasam la foc mic aproximativ 5 -10 minute. Pe o parte a clatitei asezam umplutura si o impachetam. Asezam toate clatitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste ele punem cate o felie de cascaval. Dam tava la cuptor (la foc mic) pentru cateva minute, cat sa se topeasca cascavalul.
Clatitele se servesc calde cu sos de rosii sau ketchup si smantana. Pofta buna !