Clatitele cu banane sunt un desert consistent de pus pe masa prichindeilor si nu numai
Pentru inceput topim untul si peste el adaugam cana de lapte. Punem deoparte compozitia, pentru cateva minute, cat sa nu fie fierbinte, doar calda. Intr-un bol cernem faina, iar peste presaram sarea, praful de copt si cele 2 pliculete de zahar vanilat. Le amestecam si apoi le lasam deoparte.
Peste amestecul obtinut din untul topit si lapte adaugam oul si amestecam bine pana la omogenizarea lui.
Pe o farfurie feliem atent o banana, dupa care o pasam si o facem piure si o incorporam in maiaua noastra.
Topping
Taiem o banana in felii. Incingem cratita cu o lingura de ulei de masline, adaugam feliile de banane si le prajim 2 minute pe o parte, 2 minute pe cealalta.
Pregatire copt
Ungem tigaia in care ne pregatim sa coacem clatitele cu putin unt sau ulei si punem tigaia pe aragaz, la un foc mic spre mediu.
Topping
La final va puteti juca cu decoratul farfuriei dupa bunul plac. Noi am cerut ajutorul unui manunchi de zmeura proaspata. Sunt racoroase si fac casa buna cu bananele. Voi ce ati ales?
Aveti si alte sugestii?
1
ingredientele uscate se pregatesc intr-un bol, iar cele lichide in altul
2
amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar cald.
3
focul trebuie sa fie mic spre mediu