Clafoutis cu rosii cherry

de camelia75 in Aperitive / Garnituri, 22 Iun 2013 | 5629 vizualizari

 

Clafoutis cu rosii cherry – o reteta rapida si foarte usoara.Este o buna alternativa pentru piticii mofturosi la legume.Culoarea,savoarea si gustul o sa-i cucereasca cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 18-20 bucati rosii cherry
  • 5 linguri codite tinere de ceapa verde(sau chives)
  • 100 g branza
  • 6 oua mari
  • 45 g faina (2 linguri rase)
  • 3 linguri smantana simpla
  • 200 ml lapte semidegresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu rosii cherry:

1.Incalziti cuptorul la foc mediu.

2.Spalati rosiile cherry,apoi uscati-le bine si asezati-le intr-o tava sau vas de yena uns cu ulei.

3.Presarati peste rosii, ceapa verde taiata si bucati de branza.(Eu am pus si putin ardei gras taiat pentru ca ne place,insa reteta originala nu are.)

4.Intr-un bol bateti ouale,adaugati faina si amestecati bine pana se incorporeaza(eu m-am ajutat de mixer),apoi puneti smantana si laptele si amestecati bine pana obtineti o compozitie uniforma,subtire.

5.Condimentati dupa gust cu sare si piper,dupa care turnati compozitia peste rosiile din tava.

6.Dati la cuptorul preincalzit la 190 gr timp de 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat