Ciuperci la cuptor

de mamaieelena in Mancaruri de legume, 20 Iun 2012 | 5858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100 ml.apa aproximativ
  • Garnitura:
  • 350 g(1 cutie ) mazare
  • marar proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la cuptor:

Ciupercile spalate se pun intr-o tava incapatoare, se sareaza si pipereaza, iar pe deasupra se pune uleiul si apa. Se da la cuptorul incins la 250 grad (rapid) si se lasa pana s-au copt bine nu mai mult de 25-30 minute. Inainte de a fi scoase din cuptor se piseaza usturoiul ca pentru mujdei si cu lingura se ia din zeama lasata de ciuperci si se amesteca usturoiul, dupa care se toarna in tava peste ciuperci lasand inca 5 minute.

Se pot servi pe un pat de mazare(asa cum am facut eu )sau simplu garnitura la o friptura.

Mazarea am pregatit-o astfel: intr-o tigaie am pus uleiul de masline lasand sa se incinga bine, am adaugat si mazarea scursa din cutie si spalata am amestecat continuu cam 5-7 minute si inainte sa inchid focul am pus si mararul tocat mai mare peste mazare.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor