Ciuperci la cuptor

de mamaieelena in Mancaruri de legume, 20 Iun 2012 | 5372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100 ml.apa aproximativ
  • Garnitura:
  • 350 g(1 cutie ) mazare
  • marar proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la cuptor:

Ciupercile spalate se pun intr-o tava incapatoare, se sareaza si pipereaza, iar pe deasupra se pune uleiul si apa. Se da la cuptorul incins la 250 grad (rapid) si se lasa pana s-au copt bine nu mai mult de 25-30 minute. Inainte de a fi scoase din cuptor se piseaza usturoiul ca pentru mujdei si cu lingura se ia din zeama lasata de ciuperci si se amesteca usturoiul, dupa care se toarna in tava peste ciuperci lasand inca 5 minute.

Se pot servi pe un pat de mazare(asa cum am facut eu )sau simplu garnitura la o friptura.

Mazarea am pregatit-o astfel: intr-o tigaie am pus uleiul de masline lasand sa se incinga bine, am adaugat si mazarea scursa din cutie si spalata am amestecat continuu cam 5-7 minute si inainte sa inchid focul am pus si mararul tocat mai mare peste mazare.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf