Ciulama de pui cu ciuperci

de deyutzky in Pui, 9 Feb 2015 | 5385 vizualizari

 

Buuuuna de te lingi pe degete! :))

 

INGREDIENTE

  • aprox. 500 g carne de pui (piept sau pulpe)
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 500 ml smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura zarzavat verde de casa
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci :

Spalam bine carnea si o taiem bucatele, apoi o calim intr-o tigaie cu putin ulei. Scoatem carnea pe un platou, punem ciupercile (spalate, curatate si taiate felii) in aceeasi tigaie si le calim pentru cateva minute. Scoatem si ciupercile si le punem alaturi de carnea de pui.

Curatam usturoiul(doar 2 catei, ceilalti ii vom zdrobi si ii vom adauga la final) si ceapa si le tocam marunt, apoi le punem la calit. Adaugam ciupercile, carnea de pui si 1/2 cana de apa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cateva minute.

Amestecam faina cu smantana si 2-3 linguri de apa. Turnam aceasta compozitie peste carne si ciuperci. Adaugam acum zarzavatul, sare si piper dupa gust si amestecam mereu pana incepe sa dea in clocot. 

Inchidem focul si adaugam usturoiul zdrobit si patrunjelul verde.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

simona72 1

10.02.2015, 09:43

Ce bunaaaa!

Rocsi 1

10.02.2015, 21:27

Cat de mult imi place!

Bya Ralu 1

11.02.2015, 14:50

ce bunatate

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui in sos de vin si salvie