Cand zici ca este primavara, te gandesti la trufandale. Eeeee, eu astazi am pregatit ciulamaaaaaa! Si ce ciulama:bunaaaaa rau!
Pentru inceput curata legumele si spala-le.
Pune intr-o oala de 3l.doar 2 l. de apa.
In apa punem legumele curatate si spalate.
Cand au fiert legumele le scoate si punem ciupercile la fiert.
Lasam sa fiarba circa 10 minute la foc potrivit.
Scoatem ciupercile si le lasam sa se raceasca.
Cand s-au racit le taiem grosier.
Intr-o tigaie punem cele doua linguri de ulei la incins.
Cand uleiul s-a incins adauga faine mestecand cu repeziciune .
Cand faina s-a incorporat incepem sa punem cate un polonic din apa in care au fiert legumele.
Adauga 3-4 polonice de zeama si lasa la fiert.
Daca este prea groasa o mai subtiezi cu zeama de legume.
Pune si ciupercile peste sos si lasa la fiert .
O ciulama e bine sa fiarbe cam 20 minute.
Asezoneaza cu sare si piper si stinge focul.
La servire presara putin patrunjel verde.
Ciulamaua se serveste cu mamaliguta calda!
Pofta buna!