Asa cum v-am promis o sa va arat si cateva mici secrete din culisele bucatariei profesionale, in esenta extrem de simple dar care presupun o anumita tehnica de realizare.
Intr-o tava pentru cuptor se aseaza pe o hartie de copt bucatile de sunca din care facem cipsurile. Aici intervine partea de tehnica mai putin cunoscuta, daca le-am aseza asa la cuptor din cauza caldurii si a curentului de aer ele s-ar contorsiona si s-ar usca sifonate. Se pune peste ele inca o hartie de copt. Se aseaza peste ele inca o tava de aceasi dimensiune sau putin mai mica care sa preseze si sa aplatizeze sunca si sa o forteze sa se coaca intinsa bine.
Tavile suprapuse asa se pun la cuptorul incins la 210 grade fix timp de aproximativ 5-8 minute, verificati dupa 5 minute pentru ca depinde de cuptor. Eu folosesc un cuptor electric si caldura vine atat de jos cat si de sus. Sunt gata atunci cand sunt bine coapte si crocante.
Se lasa pe o hartie absorbanta si se manipuleaza atunci cand sunt bine racite. Sunt extrem de aromate si crocante, cu ele se poate asezona orice supa, pentru paste, pentru decor .
Aduc o nota crocanta si extrem de aromata, nu sunt doar un decor sunt o completare eficienta care aduc acel”ceva” la o mancare.