Ciorbita de pui moldoveneasca

de cismaru_nicoleta in Supe/Ciorbe, 23 Ian 2011 | 9603 vizualizari

 

Aceasta ciorbita de pui moldoveneasca o prepara mama sau bunica de fiecare data la fel de-a lungul aniilor..Sunt niste conservatoare inraite,de aceea eu am facut-o la fel..O bunatate

 

INGREDIENTE

  • un ardei rosu
  • 4 morcovi maricei
  • o telina micuta
  • o gulie micuta
  • 2 cepe
  • 3-4 foi de dafin
  • o mana de leustean(de preferinta proaspat,eu am avut uscat)
  • o radacina patrunjel
  • 2-3 linguri bors de casa(eu nu am avut s am pus o lingurita rasa de sare de lamaie)
  • sare,piper negru boabe
  • un pui marisor si grasut
  • taietei de casa( sau cumparati mai grosi,cei de malai sunt extraordinari)  
  • o lingura ulei de floarea soarelui 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de pui moldoveneasca:

Se spala,se curata si se taie cubulete toate legumele iar apoi se pun la calit intr-o oala incapatoare cu uleiul si cu o cana de apa.Intre timp se taie puiul si se adauga peste legume impreuna cu apa.Cand puiul "pluteste" se adauga sarea,piperul si borsul,dupa preferinta.Se pun si taiteii,iar cand acestia sunt fierti se adauga leusteanul,se da intr-un singur clocot si GATA..pofta buna...........Mama imi spunea de fiecare data cand era gata: Tine minte:  nu se serveste cu smantana sau cu alte verdeturi in afara de leustean...Imi vine sa rad cand imi amintesc,dar sa stiti ca avea dreptate,e destul de acrisoara si merge de minune cu mamaliguta calda si atat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de pui moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana