O ciorbita usoara , deasa, cu legume.
m-am gandit instantaneu ca imi este pofta de ciorbita, am aruncat un ochi sa vad cam ce ingrediente am si m-am pus pe treaba.
am pus pe foc o oala cu 3 l de apa. Am taiat cubulete ceapa, pastarnacul si telina, morcovul rondele si hop cu ele in oala. De rezerva am pus un ibric cu apa la fiert in caz ca avem nevoie de apa sa fie fierbinte. Dupa ce primele legume s-au fiert cam pe jumatate adaug cartofii taiati cubulete. Cand si acestia sunt aproape fierti adaug rosiile cubulete, mai las sa fiarba 10 min. si pun fasolea conservata
Fac un dresing din ou batut cu smantana, adaug cate putina zeama de la ciorba sa aduc cam la aceiasi temperatura cu ciorba si vars totul in oala, adaug sare dupa gust si ceva acreala, daca mai este nevoie {zeama de lamaie in cazul meu}, daca vi se pare prea deasa mai puneti apa fiarta. las sa dea 2 clocote si gata
1
este minunata servita alaturi de un ardei iute
2
imi pare rau ca nu am avut ceva verdeata , leustean sau frunze de telina.