Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza

de alilianaa in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 19247 vizualizari

 

Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza este un fel de mancare imbietor si reconfortant, care aduce in prim-plan gustul autentic si savuros al bucatariei romanesti. Aceasta reteta simpla si delicioasa combina gustul dulce al cartofilor proaspeti cu aroma bogata a zeamei de varza, rezultand o ciorba cremoasa si reconfortanta, perfecta pentru a fi savurata in zilele reci de iarna sau in orice alta zi a anului. Faptul ca este preparata cu ingrediente locale si de sezon, precum cartofii si varza, face ca aceasta ciorba sa fie un simbol al traditiilor si gusturilor autentice ale bucatariei romanesti. Servita cu o lingura de smantana proaspata si putina marar tocat, aceasta ciorba de cartofi cu zeama de varza este o incantare pentru papilele gustative si un omagiu adus bucatariei traditionale romanesti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 cepe rosii
  • un ardei
  • 6 rosii
  • 1 l zeama varza
  • 200 ml ulei
  • sare dupa gust
  • leustean verde
  • 2 rondele de fidea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza:

Cum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza

Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca.

In oala de ciorba se pune la incins uleiul. Cand este gata se pune ceapa, morcovul, ardeiul. Se pune sare. Se lasa sa se caleasca putin si se adauga cartofii. Se amesteca bine pret de 2-4 minute dupa care completam cu apa. Cand legumele au fiert se adauga rosiile taiate cuburi. Se lasa sa fiarba bine si la final se pune zeama de varza. Dupa ce da in clocot se pune fideaua. Se mai lasa la fiert 3-4 minute si se opreste focul. Se presara leustean verde tocat. Se serveste cu ardei iuti si paine de casa. Recomandam si ciorba de fasole.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

punem cu precautie sare la inceput deoarece zeama de varza este sarata poate accentua gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana