Ciorba taraneasca - cu peste afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Dec 2018 | 4154 vizualizari

 

 Zilele acestea am preparat masa strict cu ingrediente aflate prin frigider , balcon , dulapuri . Asta in dorinta de a mai face loc si a evita risipa . Ciorba aceasta a iesit una pe cinste , nici ca se putea mai buna .
,, Mancare romaneasca "

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste afumat cu lemn de fag [ macrou-de calitate ]
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie
  • 1 cana mazare verde- congelata
  • 1 cana fasole boabe rosie- fiarta
  • 1 mana buna de varza taiata fasiute
  • 1 tija mare uscata de leustean
  • 1 tija mare uscata de tarhon
  • 1 gogosar rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 3 cartofi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca - cu peste afumat:

  • Legumele se curata si se spala.
  • Ceapa se toaca marunt. La fel si rosia.
  • Ardeii se taie cubulete. Dovlecelul si cartofii se taie cuburi.
  • Sotati in ulei fierbinte ceapa si patrunjelul. Adaugati ardeii.
  • Cand acestea au inceput sa se inmoaie puneti pasta de rosii si amestecati.
  • Pasta rosii trebuie sa se prajeasca usor. Atentie sa nu se arda.
  • Turnati deasupra 2 l apa fierbinte. Sarati.
  • Incalziti apa cu ajutorul fierbatorului. Astfel veti scurta si timpul de fierbere.
  • Lasati sa clocoteasca zeama 10 minute.
  • Puneti in ciorba pestele afumat, tijele uscate de ierburi, rosia tocata, cartofii, varza si dovlecelul.
  • Rolul pestelui afumat este sa dea gust bun ciorbei. Daca as fi dorit sa-l folosesc pentru aspect, il puneam la sfarsitul fierberii.
  • Dupa inca 10 minute se incearca legumele daca sunt patrunse si se pun fasole si mazarea verde. Piperati.

TIPS-URI

1

Incalziti apa cu ajutorul fierbatorului. Astfel veti scurta i timpul de fierbere.

2

Atentie cand prajiti pasta de rosii sa nu se arda . Aceasta operatiune are dublu scop. Va da o culoare foarte frumoasa ciorbei si legumele se vor fierbe mai usor.

3

Rolul pestelui afumat este sa dea gust bun ciorbei .Daca as fi dorit sa-l folosesc pentru aspect il puneam la sfarsitul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca - cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu ciuperci