Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa
O ciorba gustoasa care merge de minune servita, cu ardei iute alaturi.
Ingrediente pentru Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:
Cum se prepara Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:
Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete.
Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit. Dupa 2-3’, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3’, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30’.
Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim.
Pofta buna!
Foarte buna este si reteta de Bors de fasole cu afumatura sau reteta de Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon
Va recomandam si reteta de Ciorba de pui cu smantana