Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

de Sylvia in Ciorbe, 27 Sep 2010 | 50772 vizualizari

 

Este una din ciorbitele mele preferate stau si ma gandesc de ce o fac asa de rar poate pentru ca lista de ciorbe preferate e foarte lunga in cazul meu si mereu vreau sa testez o noua aroma …..Aceasta ciorba este destul de des intalnita in Ardeal, imi place intotdeauna vara cu varza aceea de vara proaspata si moale….asa ca am profitat ca am gasit si aici o varza de genul asta si am facut aceasta ciorba

 

INGREDIENTE

  •   Avem nevoie in primul rand de varza eu am avut o capatana mica si am dat-o pe razatoare cat mai fin posibil
  •  Pe langa asta mai avem nevoie de
  • cateva costite afumate de porc  si o bucata de carne mai macra de porc  ( eu pun mereu si o bucata de pulpa de porc ),
  • o ceapa de marime medie,
  • un morcov,
  • un ardei rosu,
  • 2-3 rosii decojite,
  • 100 ml bulion,
  • sare,
  • piper,
  • putin marar verde ( eu am pus marar cu sare de la borcan) si neaparat cimbru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc:

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune carnea la fiert cu apa rece si o crenguta de cimbru. Dupa ce a fiert 20 de minute au am adaugat legumele tocate marunt : ceapa, morcovul si varza, mararul  si am mai lasat sa fiarba 15-20 minute. Dupa ce e aproape fiarta si varsa adaugam rosiile si ardei taiati marunt.

   Mai lasam sa clocoteasca la foc mic vreo 5 minute si adaugam bulionul si mai dregem cu sare si piper daca trebuie. Punem inca o crenguta de cimbru verde si inchidem focul.

 Se serveste fierbinte,  cu putin cimbru verde maruntit presarat direct in farfurie. Noi am mancat-o cu paine de casa , un adevarat deliciu. Se poate adauga si smantana sau iaurt gras dar eu nu am spurcat ciorba :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Aletta 1

12.06.2015, 13:26

Si mama mea mai face cateodata,fiind de origine maghiara si pot sa confirm ca e o bunatate!!

Sylvia 1

12.06.2015, 16:50

vai ce pofta mi s-a facut trebuie sa mai fac unul

Xandrinne 1

09.12.2015, 06:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe noi - in parga