Am vazut pe bucataras.ro si am vrut sa o incerc. A iesit buna buna.
Carnatii se taie rondele si se prajesc in 3 linguri ulei. Cand sunt gata se scot pe o farfurie alaturi.
Zarzavatul se curata si se toaca ca pentru ciorba.
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Varza se taie fideluta. (Se poate pune la desarat de cu seara. Eu asa am facut.)
Se pune uleiul in care s-au prajit carnatii intr-o oala, se adauga ceapa, morcovii, albitura si se caleste 2-3 minute, dupa care se toarna apa.
Se adauga si varza tocata, foile de dafin, boia de ardei dupa dorinta, piper, cimbru si se lasa la fiert 20-25 minute.
Se adauga orezul si cartofii si se fierbe 10 minute dupa care adaugam si carnatii.
Se adauga si zeama de varza dupa gust si se mai fierbe 10-15 minute.
Se potriveste de gust se pune cimbru si marar tocat marunt se mai da un clocot si este gata.
Este foarte buna cu mamaliga rece si ceapa rosie.
Pofta buna!