Reţeta este pentru perioada de iarnă, când se folosesc roşiile congelate ori conservate din grădina de vară, ardeiul, morcovii şi ceapa din cămară. Pe timp de vară se pot folosi cle proaspete.
Se scot roşiile din congelator şi se lasă un pic la dezgheţat. Între timp se curăţă şi se toacă ceapa şi ardeiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mare.
Orezul se căleşte un pic în 50 ml de ulei în tigaie, cât să "înflorească" un pic şi se înăbuşă cu un pic de apă. După ce legumele au fost tocate, se pun la fiert în cca 6 l apă în care se adaugă roşiile ce s-au dezgheţat un pic, plus celelalte roşii de la borcan (ori conservă). Se pune şi orezul ce a fost un pic călit în tigaie, sarea, şi se lasă la fiert până ce roşiile şi orezul se pătrund bine.
Spre final se poate pune pătrunjelul tocat. Merge de minune cu pâine de casă.
Poftă mare să aveţi!
p.s Ca de obicei, aparatul foto a pozat ce a vrut.
p.p.s Am descoperit că nu se fac poze bune când mâncarea este aburindă, abureşte lentila aparatului.:D
1
cartofi - când nu sunt roşii prea multe; opţional