A venit vara, caldurica si mi s-a facut pofta de o ciorba. Am facut cu ce aveam prin casa fara sa mai merg la supermarket sau la piata. Desi am folosit zarzavat la borcan, in loc de legume proaspete, a iesit delicioasa. Spor la treaba si pofta mare!
Am taiat o jumatate de piept de pui pe care am asezat-o deoparte pentru altceva si am pus jumatatea ramasa, cu tot cu os, intr-o oala la fiert cu apa (cat sa acopere cu 2 degete carnea). Am pus si putina sare.
Dupa ce a dat primul clocot, am scos carnea intr-o farfurie si am aruncat apa respectiva.
Am tocat ceapa, morcovul, am taiat cartofii cat pentru ciorba (fiind potriviti, am taiat in jumatate, apoi in doua pe lungime si in 4). Puiul scos si clatit cu apa rece, l-am taiat bucatele potrivite, la fel ca cele de cartofi.
Am pus la calit in ulei incins, ceapa si morcovul. Am adaugat cartofii si dupa aceea apa cat sa cuprinda. La primul clocot, am adaugat carnea si zarzavatul, apoi am mai adaugat treptat apa. Am adaugat bulionul, iar cu 10 minute inainte delicatul si am mai pus putina sare. Spre final, am adaugat patrunjelul tocat marunt si leusteanul, am oprit si am lasat acoperita cu un capac inca 5 minute.
1
Apa care se adauga, daca este calda, ajuta la fierbere;
2
Varful de sare de lamaie l-am pus ca sa ma asigur ca nu are un gust dulceag. (imi plac ciorbele acrute);
3
De preferat sa se foloseasca legume proaspete (am folosit ce am avut prin frigider);
4
Am pus apa cat sa fie potrivit de zemoasa ciorba;
5
Se fierbe la foc mic ca sa aiba gust mai bun;
6
Se poate servi cu ardei si smantana;