Ciorba de potroace de curcan cu zeama de varza

de Nadyne in Ciorbe, 21 Dec 2016 | 5051 vizualizari

 

  Recomandata petrecaretilor! Avand in vedere ca ne asteapta zile "grele", este binevenita.

 

INGREDIENTE

  • 800 g -1kg tacamuri de curcan
  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ţelină mică
  • 2 ardei grasi, rosu si verde
  • 1 /2 cutie rosii cuburi in bulion
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de orez
  • 1 legătură leuştean
  • 1 l zeama de varza
  • cimbru
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace de curcan cu zeama de varza:

     Spalam si taiem, daca e nevoie, tacamurile si le punem la fiert in apa rece.

     Spumam si lasam sa fiarba bine carnea.

    Intre timp, taiem legumele: ceapa marunt, ardeii fasii, iar morcovii si telina le razuim pe razatoarea cu ochiuri mari.

     Cand carnea este aproape fiarta, adaugam legumele si cimbrul.

     Dupa vreo 10 minute, punem cartofii, taiati cuburi si orezul.

    Spre final, adaugam rosiile, lasam sa dea cateva clocote, apoi zeama de varza dupa gust.

   Mai lasam sa fiarba putin, potrivim gustul de sare (daca mai e cazul) si punem leusteanul tocat marunt.

     Servim cu ardei iute.

     Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace de curcan cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa