Ciorba de perisoare

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2014 | 8669 vizualizari

 

De obicei eu fac ciorba de perisoare cu smantana . De data asta am facut o alta varianta, mai usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
  • 1 ou
  • 4 linguri de orez
  • sare, piper, delikat
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • o mana de mazare
  • 2 cartofi
  • o bucatica de varza dulce
  • putin oteti
  • 1 rosie mare
  • 1/2 cutie de rosii decojite
  • 2 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cub knorr
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Curatam legumele; morcovii ii razuim pe razatoarea mare ; ceapa o tocam fin; ardeiul il taiem fasii mici si subtiri (sa aiba forma ca si morcovii); cartofii ii razuim pe razatoarea mare; VArza se taie si ea fidea, marunt.

 Intr-o oala punem morcovii cuc eapa la calit cu ulei de masline. Aduagam ardeiul si acoperim oala cu capacul, sa se inabuse putin legumele. Apoi turnam apa fierbinte . Punem sare, cubul de knorr si acoprtim. Intre timp facem perisoarele: amestecam carnea tocata cu orezul cu un ou si sare, piper, delikat. 

 Cand supa da in clocot adaugam mazarea congelata, cartofii  si varza. Apoi punem cu grija perisoare mici facute din carnea tocata. Lasma sa fiarba la foc mic cca 15 minute , pana legumele sunt bine fierte si la fel si perisoarele. 

 Intr-un blender punem rosia proaspata, bine coapta cu rosiile din conserva (si sucul de la ele) si mixam bine, sa devina o pasta. Turnam peste ciorbita si maia daugam cateva linguri de pasta de rosii (din sticla cum cumparam). Daca ne place mai acra aduagam putin otet (eu am pus otet de pe muraturi si ardei iuti in otet). 

 Lasma sa mai dea cateva clocote si la final stingem aragazul si adaugam patrunjel verde tocat fin.Acoperim oala si lasam sa stea pana servim.

TIPS-URI

1

La legume mai puteti adaugam daca aveti patrunjel radacina, telina, praz. Eu aici nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu zdrente