Ciorba de perisoare

de Oana in Ciorbe, 3 Mai 2009 | 24040 vizualizari

 

Ca la mama acasa, cu bors bun si proaspat, cu leustean desupra si cu zdrente de ou, o nebunie!

La noi ciorbita este felul principal si nu lipseste in nici o zi.

 

INGREDIENTE

  • doi morcovi
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • o jumatate de telina
  • o sfecla rosie
  • 3 linguri cu orez
  • jumatate de litru de bors
  • o cutie de rosii pentru ciorba sau 1 kg de rosii proaspete
  • un ou
  • o legatura de leustean

        Perisoare:

  • 7-800g de carne tocata
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa mica
  • marar tocat
  • un ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Perisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui.

Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in oala cu apa fierbinte. Intre timp pregatim carnea pentru perisoare: amestecam carnita cu ceapa taiata cubulete mici, cu orezul spalat, cu oul batut, mararul tocat, sare si piper. Cand legumele sunt aproape fierte se da focul mic, se pune orezul pentru ciorba, si apoi cu mana uda in apa rece se pun si perisoarele. Se lasa la fiert pana se umfla orezul. Se adauga borsul, apoi rosiile cubulete. Daca se pun rosii proapete, ele trebuie oparite in apa fiarta si indepartate pielea si cotoarele, apoi tocate marunt sau bagate la robot. In timp ce ciorbita bolboroseste ii punem sare dupa gust, iar dupa ce oprim focul batem repede un ou si il aruncam peste cioba fierbinte, amestecand cu o furculita sa-l zdrentuim. La sfarsit adaugam leusteanul proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gulia 1

29.12.2011, 18:09

salut !
pare tare buna ciorba ta;eu pun in ea si o bucata de os cu ceva carne pe el, exact cum ai spus tu si o inacresc cu zeama de varza; anul acesta am o zeama de varza .... nebunie,nu altceva !cartofi pun si eu pentru ca fata mea (8 ani si un pic)e cam paralela cu painea!
la vara vreau sa incerc o ciorba de perisoare de vara, cu perisoare din ciuperci si multe legume proaspete !! abia astept
pana la vara - SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU CU BUCURII

Oana 1

31.12.2011, 12:52

Multumesc si La multi ani, Un An nou Fericit!

babi5 1

12.12.2014, 20:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu peste afumat