Asta asa, sa mai diversificam rutina. Ca pe copil il tot diversific de pe la 6 luni, uneori cu succes, alteori fara. Asadar:
Cu privire la legumele amintite in lista de mai sus, pot spune doar atat: fiecare poate adauga/ scoate ce legume stie ca prefera/nu prefera copilul. Fetita mea, spre exemplu, inca nu accepta telina, asa ca n-am pus. Am preferat insa sa "arunc" cateva boabe de mazare, pt ca ajuta mult la digestie. Taiem f marunt toate legumele si le calim pret de cateva min. intr-o lingura de ulei de masline, la foc potrivit. Adaugam apa si lasam sa inceapa sa fiarba. In acest timp, tocam f fin carnea (eu am facut-o la robot, aproape pasta), adaugam in ea oul si putin orez, cat sa se inchege. Cand legumele au dat in clocot, oprim din fiert, facem perisoarele (ca sa nu se lipeasa de mana, udam palmele inainte sa rotim perisoara) si le dam drumul in apa cu legume. Fierbem la foc potrivit cam 30-40 minute. La final, dregem cu smantana si acrim cu bors sau zeama de lamaie (eu prefer lamaia daca nu am bors facut in casa, incerc sa-l evit pe cel din comert). Presaram patrunjel verde si...dorim pofta mare puiului, ca sa "nu ramaie repetent si anul acesta" .:)))