Una dintre cele mai gustoase ciorbe de sezon. Garantat!
Tocam ardeiul si morcovul cubulete. Ceapa o taiem julienne si le punem in 50 de ml ulei sa se caleasca.
Le lasam 10-12 minute la calit, dupa care adaugam 2 cani de apa, cartofii taiati cuburi, pastaile taiate in 2 sau in 3, depinde cat de mici le doriti si tarhon.
Acoperim cratita cu un capac si lasam 10 minute la fiert. Adaugam carnatii taiati rondele si dovlecelul taiat in cuburi mici. Mai lasam inca 10-15 minute la fiert. Adaugam la final mararul tocat marunt si lasam 5 minute la racorit. Smantana o punem intr-un bol incapator in care vom adauga in fir subtire 2 polonice de ciorba fierbinte. Dizolvam bine smantana, apoi o turnam tot in fir subtire in ciorba si amestecam in acest timp.
1
Daca nu agreati prajelile, puneti toate legumele la fiert de la inceput.
2
In loc de carnati afumati, puteti folosi orice tip de afumatura: costita, kaiser, etc.