Ciorba de miel reteta cu macris

de Sidy in Ciorbe, 17 Mar 2011 | 9235 vizualizari

 

Se apropie Pastele..... Asa se prepara ciorba de miel, la noi in Bihor. Va astept la o portie de ciorba fierbinte....
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne miel,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 patrunjel radacina,
  • 1 ceapa
  • tarhon,
  • leustean verde,
  • 300 g frunze macris,
  • 1 galbenus ,
  • smintina,
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu macris:

Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece.
Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si patrunjelul , iar o ceapa o radeti.

Se calesc in putin ulei si apoi se adauga carnea si apa in care a stat si se adauga sare.Spuma care se face se ia cu spumiera.

 Se adauga o crenguta de tarhon sau tarhon uscat.

Cind sunt aproape fierte toate , se adauga300g frunze de macris si se fierbe in continuare .
Ciorba se drege cu galbenus de ou si smintina si se mai acreste daca este cazul.
La sfarsit se adauga leustean verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se serveste cu un ardei iute alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu macris" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare