O ciorbita usoara, numai buna pentru perioada aceasta de dupa sarbatori.
Intr-o oala punem la calit in uleiul incins, in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, prazul rondele, telina, ardeiul gras cubulete, fasolea verde si mazarea. Presaram putina sare si acoperim cu un capac. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor.
Acoperim cu apa si inca de vreo 2 degete si lasam sa dea cateva clocote. Intre timp curatam dovlecelul si cartoful si le taiem cubulete.
Le punem in vasul care fierbe si lasam sa fiarba pana se inmoaie toate legumele. Completam cu apa cat este nevoie, punem baza pentru mancare, piper si sare doar daca mai este nevoie.
Fierbem cateva minute.
Batem iaurtul cu galbenusurile, apoi adaugam 2-3 polonice de zeama fierbinte peste ele. Omogenizam si turnam in oala cu ciorba, Punem mararul si lasam ciorba la foc pana da semne ca vrea sa dea din nou in clocot,Oprim focul si acoperim cu un capac.
Sevim ciorba fierbinte, cu extra iaurt.