Coastele ramase de la nenumaratele cotlete mancate de sarbatori, puse deoparte, au dus la aceasta ciorba foarte buna.
Coastele se spala.
Ceapa se curata si se toaca.
Zarzavatul se curata si se toaca.
Ardeii se se curata si se taie patratele.
Cartofii se cutata si se taie cuburi.
Rosiile se spala si se taie cuburi marunte.
Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si coastele si se calesc 3-4 minute.
Se adauga zarzavatul si ardeiul, se pune apa si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga mazarea si fasolea verde si se mai fierbe 10 minute.
Se adauga cartofii si se mai fierbe 15 minute.
Se adauga rosiile.
Se pune zeama de varza, gustand sa fie cat de acra si sarata va place.
Se pune piper si se lasa sa fiarbe 4-5 minute.
Se adauga verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.
Se serveste cu smantana si ardei iute daca va place.
Mie imi place cu smantana si ceapa rosie.
Pofta Buna!
1
Borsul se poate pune si fiert separat pana da in clocot