Ce pot sa spun este ca a iesit o ciorba foarte buna si satioasa.
Si se serveste fara paine. :D
Pentru galuste:
Spalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa.
O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda(eu am pus 4 l de apa).
Curatam si tocam legumele cubulete si le vom adauga in ciorba cand aceasta atinge punctul de fierbere.
Adaugam o parte din sare, restul de sare o vom adauga spre sfarsit cand vom gusta ciorba pentru a ne da seama daca mai este nevoie, avand in vedere ca si ciolanul afumat este putin sarat, de asemeni si zeama de varza.
Cand legumele si carnea sunt aproape fierte, adica se patrunt bine la testul cu furculita, adaugam zeama de varza, iar dupa 10 minute si rosiile.
Intre timp ne ocupam si de formarea galustelor.
Curatam, tocam si punem cartofii la fiert in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba pana cand incep sa se sfarame, exact ca pentru piure.
Inlaturam spuma care se formeaza pe parcurs, apoi dupa ce au fiert suficient, scurgem apa si pasam bine cartofii.
Tocam mararul marunt si il adaugam in cartofi.
Adaugam si busuioc uscat, ouale si omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina pana se obtine o pasta mai tare. Gustam si mai adaugam putina sare, daca consideram ca mai trebuie.
Dupa ce au fiert si rosiile cam 10 minute incepem si scufundam in ciorba cate o lingura din compozitia de cartofi pana terminam compozitia.
Cand galustele incep sa se ridice la suprafata ciorbei, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
1
Nu trebuie fierte prea mult galustele pentru ca se vor sfarama.