Ciorba de cartofi cu sfecla rosie

de Valclaudia in Mancaruri de post, 29 Iun 2014 | 4605 vizualizari

 

o ciorba de post foarte gustoasa, mai ales rece

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati mici de sfecla rosie (cca 400 gr. in total)
  • 2 cartofi mari (cca 500 gr.)
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 ceapa alba uscata
  • 1 foaie de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • oregano in otet
  • leustean verde
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sfecla rosie:

Curatam si spalam legumele.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic.

Adaugam si rindelele de morcov si lasam sa se caleasa pana isi schimba uleiul culoarea in auriu.

Maruntim sfecla la robot, o adaugam peste legumele sotate. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Adaugam cca 2l apa rece. Lasam sa fiarba la foc potrivit cca 20 min.

Adaugam in ciorba cubulete de cartofi, 1 foaie de dafin si lasam sa mai fiarba ciorba pana se inmoaie si cartofii.

La final oprim focul la oala,adaugam o lingura de oregano in otet, presaram marar verde si leustean proaspat, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi