Este cea mai simpla ciorba care se poate face ,este veche de cind Istoria , m-am trezit cu ea si mama a preluat-o de la bunica si tot asa ,evident ca o putem imbunatati cu tot felul de legume , dar am tinut sa o prepar cit mai simplu cu putinta, asa cum am mancat-o in copilarie , pe cit de simpla atit de buna ..
Se curata cartofii ,se spala si se taie cubulete.Ceapa ,ardeiul si usturoiul se spala si se toaca marunt, leusteanul se spala si se toaca .Intr-o oala punem uleiul ,ceapa,usturoiul si ardeiul si calim putin adaugam boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca putin si cartofii ,apoi adaugam 2 l apa calda potrivim de sare ,vegeta si piper si lasam la foc mic sa fiarba . Intr-un castron punem faina ,putina sare si o lingura de ulei apa cit cuprinde (sa fie un aluat mai virtos ) ca sa putem rupe galustele ..Cind cartofii sint aproape fierti, incepem sa rupem galustele , le rupem mai micute lasam sa mai fiarba 10 miute apoi asezonam cu leustan . Pofta buna si sa va fie de folos ..
1
Cine doreste poate sa puna putin otet cind serveste
2
Se poate pune si smintina cei care nu tin post
3
Ardeiul iute este super langa, proaspat sau murat