Se curăță toate legumele și se spală bine.
Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală.
Eu pun țelina și păstârnacul întregi și le scot după ce au fiert sau le tai cubulețe) și se adaugă o lingură de sare. Se curăță și se spală cartofii, apoi se taie cubulețe și se adaugă peste legume.
Se pune capacul și se lasă să fiarbă la foc potrivit până când legumele sunt fierte.
După ce au fiert legumele, se scot 2 polonice cu ciorbă într-un castron, se adaugă chefirul și se omogenizează, apoi se toarnă in oala cu ciorbă și se mai lasă să clocotească 5 minute.
Se oprește focul și se pune verdeața tocată mărunt.
Se servește așa sau cu cârnați afumați tăiați felii și prăjiți într-o lingură de ulei. După ce se prăjesc cârnații pe ambele părți se scot pe o hârtie absorbantă.
1
Dacă o doriți mai acră puteți adăuga zeamă de lămâie.