Ciorba de Burta a la Nico

de nico15 in Ciorbe, 12 Dec 2010 | 11342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta prefiarta
  • 1 ciolan de vita
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 8 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 350-400 g carne de vita cu os(sa aibe osul si maduva)
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 3-4 litri apa pentru fiert
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei
  • piper, sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de Burta a la Nico:

 Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert totodata se pune si un ciolan de vita.

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari,

aproximativ dupa vreo 40 de minute le adaugam si pe acestea dupa ce fierbe burta, si spumuim, de doua-trei ori, dupa care verificam daca este burta fiarta, daca este fiarta o scoatem si o taiem fideluta si o repunem inapoi in oala pentru a continua fierberea.

Se curata 8 catei de usturoi si se zdrobesc adaugandu-se in ciorba.Punem frunza de dafin, sare si piper dupa gust.

Separat luam un morcov de marime potrivita, il curatam, spalam si razuim pe razatoare, il stoarcem de zeama si il adaugam in putin ulei intr-o tigaie si il calim un pic, urmand a-l adauga mai tarziu.

Aproximativ dupa 1 ½ verificam daca este fiarta ciorba suficient. Vom lua o alta oala si vom strecura ciorba, nu se vor mai pune legumele doar bucatile de burta si se va mai continua fierberea 20 de minute. Acum luam strecuratoarea mica in care punem morcovul ras si scurgem zeama morcovului impreuna cu uleiul in care a fost calit, va da un gust si o culoare deosebita ciorbei.

Se ia ciorba de pe foc, separat se bat ouale cu smantana si iaurtul dar NU SE VOR ADAUGA IN CIORBA CALDA,

Se ia un polonic de ciorba si se va amesteca peste amestecul de oua, smantana si iaurt se pune treptat in oala pentru a nu se branzi si a modera temperatura.

Se serveste dupa caz cu otet, smantana si ardei iute.


Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Burta a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de pui