Ciorba de Burta a la Nico

de nico15 in Ciorbe, 12 Dec 2010 | 11299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta prefiarta
  • 1 ciolan de vita
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 8 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 350-400 g carne de vita cu os(sa aibe osul si maduva)
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 3-4 litri apa pentru fiert
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei
  • piper, sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de Burta a la Nico:

 Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert totodata se pune si un ciolan de vita.

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari,

aproximativ dupa vreo 40 de minute le adaugam si pe acestea dupa ce fierbe burta, si spumuim, de doua-trei ori, dupa care verificam daca este burta fiarta, daca este fiarta o scoatem si o taiem fideluta si o repunem inapoi in oala pentru a continua fierberea.

Se curata 8 catei de usturoi si se zdrobesc adaugandu-se in ciorba.Punem frunza de dafin, sare si piper dupa gust.

Separat luam un morcov de marime potrivita, il curatam, spalam si razuim pe razatoare, il stoarcem de zeama si il adaugam in putin ulei intr-o tigaie si il calim un pic, urmand a-l adauga mai tarziu.

Aproximativ dupa 1 ½ verificam daca este fiarta ciorba suficient. Vom lua o alta oala si vom strecura ciorba, nu se vor mai pune legumele doar bucatile de burta si se va mai continua fierberea 20 de minute. Acum luam strecuratoarea mica in care punem morcovul ras si scurgem zeama morcovului impreuna cu uleiul in care a fost calit, va da un gust si o culoare deosebita ciorbei.

Se ia ciorba de pe foc, separat se bat ouale cu smantana si iaurtul dar NU SE VOR ADAUGA IN CIORBA CALDA,

Se ia un polonic de ciorba si se va amesteca peste amestecul de oua, smantana si iaurt se pune treptat in oala pentru a nu se branzi si a modera temperatura.

Se serveste dupa caz cu otet, smantana si ardei iute.


Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Burta a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

13.12.2010, 13:11

buna rau

epurasha2bb 1

13.12.2010, 13:30

exact cum imi place mie Nico!

mamaieelena 1

14.12.2010, 23:18

apetisanta ciorba si ardeiul ala iute iti face cu ochiul buna rau,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu smantana