Ciorba cu coaste afumate

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 22 Ian 2015 | 5771 vizualizari

 

Aceasta ciorba a fost un succes si vi-o recomand mai ales acum iarna, cu un ardei iute alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 300-500 gr coaste afumate
  • legume: 1 ceapa, 3 morcovi, 1 patrunjel, 1 ardei gras rosu
  • 3 cartofi mari
  • 1/2 varza de marime medie
  • 1 cutie de 500 gr fasole boabe
  • sare, 1 foaie de dafin
  • 1 cub concentrat de carne
  • 1 cutie cu smantana mica (1 cana)
  • 1 galbenus de ou
  • 1lingura de otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu coaste afumate:

Costita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati potrivite.Punem deoparte si pastram apa in care a fiert.

Separat intr-o oala punem la calit cu ulei de malsine legumele curatate si taiate marunt: adica morcovii, ceapa, patrunjelul si ardeiul. Dupa cca 5-7 min cat legumele se calesc la foc mediu adaugam apa in care a fiert costita si punem si bucatile de costita peste legume. Lasam sa fiarba cca 15 minute si aduagam apoi cartofii curatati si taiati si ei cubulete. La fel , punem si varza tocata fideluta, marunt. Cand toate legumele sunt fierte punem si fasolea alba din conserva. Mai lasam cateva minute . 

Smantana se amesteca cu galbenusul de ou si turnam din supa fierbinte, treptat, sa se acomodeze temperatura. Si apoi turnam totul peste ciorba care fierbe la foc ff mic. Amestecam . Gustam de sare, piper si punem otet dupa gust. Eu am folosit si otet de la muraturi si de pe ardei iute, deci miç-a iesit mai iute, dar nu se exagereaza. Mai lasma sa dea un clcoot si stingem. Dupa preferinta servim cu ardei iute.

TIPS-URI

1

Eu am folosit costita care nu a fost fiarta inainte de afumare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

simona72 1

23.01.2015, 12:46

Ce bine gatesti!

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 15:14

daca-i cu afumatura, nu refuz

Rocsi 1

24.01.2015, 22:21

Super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi