Ciorba cu coaste afumate

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 22 Ian 2015 | 5411 vizualizari

 

Aceasta ciorba a fost un succes si vi-o recomand mai ales acum iarna, cu un ardei iute alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 300-500 gr coaste afumate
  • legume: 1 ceapa, 3 morcovi, 1 patrunjel, 1 ardei gras rosu
  • 3 cartofi mari
  • 1/2 varza de marime medie
  • 1 cutie de 500 gr fasole boabe
  • sare, 1 foaie de dafin
  • 1 cub concentrat de carne
  • 1 cutie cu smantana mica (1 cana)
  • 1 galbenus de ou
  • 1lingura de otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu coaste afumate:

Costita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati potrivite.Punem deoparte si pastram apa in care a fiert.

Separat intr-o oala punem la calit cu ulei de malsine legumele curatate si taiate marunt: adica morcovii, ceapa, patrunjelul si ardeiul. Dupa cca 5-7 min cat legumele se calesc la foc mediu adaugam apa in care a fiert costita si punem si bucatile de costita peste legume. Lasam sa fiarba cca 15 minute si aduagam apoi cartofii curatati si taiati si ei cubulete. La fel , punem si varza tocata fideluta, marunt. Cand toate legumele sunt fierte punem si fasolea alba din conserva. Mai lasam cateva minute . 

Smantana se amesteca cu galbenusul de ou si turnam din supa fierbinte, treptat, sa se acomodeze temperatura. Si apoi turnam totul peste ciorba care fierbe la foc ff mic. Amestecam . Gustam de sare, piper si punem otet dupa gust. Eu am folosit si otet de la muraturi si de pe ardei iute, deci miç-a iesit mai iute, dar nu se exagereaza. Mai lasma sa dea un clcoot si stingem. Dupa preferinta servim cu ardei iute.

TIPS-URI

1

Eu am folosit costita care nu a fost fiarta inainte de afumare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

simona72 1

23.01.2015, 12:46

Ce bine gatesti!

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 15:14

daca-i cu afumatura, nu refuz

Rocsi 1

24.01.2015, 22:21

Super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu dovlecel