Aceasta ciorba a fost un succes si vi-o recomand mai ales acum iarna, cu un ardei iute alaturi.
Costita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati potrivite.Punem deoparte si pastram apa in care a fiert.
Separat intr-o oala punem la calit cu ulei de malsine legumele curatate si taiate marunt: adica morcovii, ceapa, patrunjelul si ardeiul. Dupa cca 5-7 min cat legumele se calesc la foc mediu adaugam apa in care a fiert costita si punem si bucatile de costita peste legume. Lasam sa fiarba cca 15 minute si aduagam apoi cartofii curatati si taiati si ei cubulete. La fel , punem si varza tocata fideluta, marunt. Cand toate legumele sunt fierte punem si fasolea alba din conserva. Mai lasam cateva minute .
Smantana se amesteca cu galbenusul de ou si turnam din supa fierbinte, treptat, sa se acomodeze temperatura. Si apoi turnam totul peste ciorba care fierbe la foc ff mic. Amestecam . Gustam de sare, piper si punem otet dupa gust. Eu am folosit si otet de la muraturi si de pe ardei iute, deci miç-a iesit mai iute, dar nu se exagereaza. Mai lasma sa dea un clcoot si stingem. Dupa preferinta servim cu ardei iute.
1
Eu am folosit costita care nu a fost fiarta inainte de afumare.