Cat tine caldura nu mai pun smantana in ciorbe,nu le mai dreg,si folosesc moare sau bors si mult leustean care-mi place la nebunie si el bineinteles ca stie si s-a facut tufa maaaare in gradina.Anul trecut am furat tarcan de la o vecina si spre bucuria mea s-a prins si au iesit cateva fire pe care le-am "ciuntit"putin ca sa se indese.
Ciolanul se spala bine si se pune la fiert in kukta.In apa se pune o frunza de dafin si piper macinat.Se fierbe 30 min la foc mic, din momentul in care incepe sa fluiere.
Intr-o tigaie se calesc in putin ulei ceapa,morcovii,telina si ardeiul.
Cand se poate da capacul jos de la kukta se scoate ciolanul,se desface carnea de pe os, se pune inapoi in supa si adauga legumele calite si cartofii.
Cand sunt cartofii aproape fierti se adauga moarea si cand incepe sa fiarba se pune si leurda.Se mai fierbe ciorba 5 min,se pune sare si piper dupa gust.
Se pune leusteanul in farfurie cand servim ciorba.
Pofta buna!!!
1
mie nu-mi plac ciorbele grase(soricul cu grasimea le mananca sotul) asa ca iau cu o lingura grasimea de deasupra si o arunc.
2
moarea de varza o puneti dupa gust,in functie de cat de sarata e...a mea e f putin sarata