Am portionat costitele si le-am pus la fiert in apa rece cu 1 lingura de sare, la foc mic si spumam din cand in cand. Legumele ( morcovi, patrunjel, telina si pastarnac) se curata, se spala si se taie cubulete sau rondele. Am incins untul impreuna cu uleiul si am calit legumele cateva minute. Cartofii i-am curatat, spalat si taiat cubulete, lasandu-i in apa pana la folosire.
Tarhonul uscat l-am inmuiat intr-o lingurita de otet intr-un vas. Cand costitele sunt aproape fierte am adaugat in oala legumele calite si le-am lasat la foc mic. Am adaugat si ceapa data prin razatoare. Cand legumele sunt aproape fierte am adaugat si cartofii si am lasat la fiert alaturi de patrunjel si leustean (eu l-am tocat, dar de obicei se lasa frunzele, iar la final se scot ). In timp ce cartofii fierb am preparat compozitia cu care se drege ciorba. Intr-un vas am pus galbenusurile pe care le-am amestecat cu smantana pana ce s-au omogenizat. Cand cartofii sunt deja fierti, am adaugat si borsul magic, lingurita de tarhon am lasat sa mai dea in clocot si mai adaugam sare daca este nevoie. Din supa fierbinte am adaugat in compozitia de smantana, putin cate putin pana ce aceasta ajunge la temperatura ciorbei. Am turnat apoi totul in oala, amestecand continuu si am lasat inca un clocot.
Pofta buna!